Las Leyes Fundamentales de la Estupidez humana

Tinc la ferma convicció, avalada per anys d’observació i experimentació, que els homes no són iguals, que n’hi ha uns que són estúpids i altres que no.”

Carlo Maria Cipolla (1922 – 2000) va ser un professor d’història, filosofia i economia italià autor de molts estudis que al 1988 va publicar “Allegro ma non troppo” un estudi humorístic criticant el frau científic i on la segona part apareixien les Lleis fonamentals de la estupidesa humana, que posteriorment, donada la seva actualitat i lucidesa, s’han reeditat com a llibre independent.

Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana

* Primera: Tothom subestima sempre el nombre d’individus estúpids que circulen pel món.

* Segona: La probabilitat que una persona sigui estúpida és independent de qualsevol altra característica seva.

* Tercera: Una persona és estúpida si provoca un gran mal a una altra persona o grup de persones sense obtenir, alhora, un profit, o fins i tot obtenint-ne un perjudici.

* Quarta: Les persones no estúpides subestimen sempre el potencial nociu de les persones estúpides. En especial, els no estúpids obliden constantment que en qualsevol moment, lloc i circumstància, tractar i/o associar-se amb individus estúpids es manifesta infal·liblement com un error molt costós.

* Cinquena: La persona estúpida és el tipus de persona més perillosa que existeix.

Albert Einstein ja va teoritzar sobre el tema.

Deixa un comentari