“Las Horas”

"Las Horas" - Argument
Virgina Woolf

Feia dies que hi era a la llista,… “Las Horas”,… un dia a la vida de tres dones connectades pel llibre de Virginia Woolf “Mrs Dalloway”: la pròpia Virginia escrivint el llibre, Laura llegint-lo i Clarissa executant-lo, totes tres, la señora Dalloway separades pel temps.

No pretén ser una biografia de la Virginia Woolf, (aquí trobareu una molt detallada) i podria semblar-ho, però malgrat els suïcidis no es una pel·lícula trista o pessimista.

Al final de la pel·lícula Laura ho diu ben clar al parlar de la seva vida anterior  era la mort…vaig escollir viure”. Quelcom que també diu la pròpia Virginia a en Leonard: no pots trobar pau evitant la vida,

Dues frases més de la pel·lícula, d’en Richard,  que justifiquen el títol: “sempre dónes festes per cobrir el silenci”,…. “igual he d’enfrontar les hores de després de la festa” … les hores reals, inevitables, que podem provar de cobrir de moltes maneres. Altament recomanable aquesta excel·lent anàlisi psicològica de la pel·lícula.

Nicole Kidman va guanya l’oscar a la millor actriu al 2003 interpretant magistralment la Virginia, força irreconeixible i amb un nas protèsic.

Nikole Kidman

“La Sra Dalloway”, la novel·la eix de la pel·lícula, tracta d’un dia de l’any 1923, a la vida de Clarissa Dalloway, que va recordant el seu passat mentre prepara una gran festa, centrada en els seus pensaments i reflexions i els de la resta de personatges, Septimus, un excombatent de la Primera Guerra Mundial que arrossega greus seqüeles psicològiques i Peter, un pretendent al que va rebutjar trenta anys abans i que apareix altre cop a la seva vida poc abans que comencin a arribar els convidats. Important potser més per com ho explica que pel que explica. Se’n va fer una pel·lícula, amb no tan bona acollida. I per si de cas, posarem en cua tant el llibre com la pel·lícula.

La senyora Dalloway - RBA

Algunes conegudes frases de la Virginia Woolf AQUÍ

Deixa un comentari