Estar equivocat

Being Wrong

Insistim a tenir raó perquè una de les creences més perjudicials que arrosseguem és creure que equivocar-se en alguna cosa significa que hi ha quelcom malament en nosaltres.

“… El primer que solem fer quan algú no està d’acord amb nosaltres és just suposar que es un ignorant. Ja sabeu, que no te accés a la mateixa informació que nosaltres i que quan compartim aquesta informació amb generositat, veuran la llum i vindran al nostre equip.

Quan això no funciona. Quan resulta que aquestes altres persones tenen la mateixa informació i encara no estan d’acord amb nosaltres, passem a un segon supòsit. Són idiotes. Tenen totes les peces adequades del trencaclosques i són massa idiotes per ajuntar-les.

I quan això no funciona. Quan resulta que la gent té els mateixos fets que nosaltres i que són força intel·ligents, passem a un tercer supòsit. Coneixen la veritat i la distorsionen deliberadament per als seus propis propòsits malèvols.

Es tracta, doncs, d’una catàstrofe: la nostra vinculació a la nostra pròpia certesa, ens impedeix prevenir errors quan ho necessitem i fa que ens tractem els uns al altres terriblement.”

Els conceptes bàsics a una excel·lent xerrada a TED de la seva autora Kathryn Schulz

Deixa un comentari