“Good look to you, Leo Grande”

Eng

Estrenada aquest gener a Sundance, sembla la història d’una mestra jubilada vídua de 55 anys que contracta un treballador sexual (“terapeuta sexual” s’autodenomina), molt més jove, disposada a experimentar el seu primer orgasme, però en essència és una pel·lícula sobre l’acceptació i l’amor propi.

En paraules de la directora, Sophie Hyde, “una pel·lícula sobre dues persones que es troben i que és una exploració de la intimitat“.

Emma Thompson que té ara 62 anys i ha estat guanyadora de dos Oscars s’ha despullat per primera vegada en pantalla i ha confessat que el personatge li ha suposat un gran repte per aquest autoodi al propi cos que, culturalment, s’ha ensenyat a les dones.

“A les dones ens han rentat el cervell perquè odiem el nostre cos”, “Tot el que ens envolta ens recorda com d’imperfectes som”

Emma ha explicat en diverses ocasions que està en contra de les cirurgies que intenten amagar el procés natural d’envelliment i des de la Berlinale, en la presentació de la pel·lícula, a llançat un contundent discurs, de denúncia de la pressió estètica a què estan sotmeses les dones, que s’ha fet viral.

“… per als alemanys la nuesa pot ser més normal però els britànics han de lluitar contra el puritanisme, amb l’afegit que, a les dones, se’ls exigeixen cossos irreals”

Mirar-se al mirall, despullada, sense jutjar-se. Aquest és el difícil repte

“Jo no puc estar davant d’un mirall així. Perquè si estic davant d’un mirall, em moc, em poso alguna cosa, em poso de costat… faig alguna cosa […] Només acosta’t a un mirall sense moure’t, treure-te la roba i no et moguis. Accepta’t, accepta’t i no et jutgis”

Parlant de la pel·lícula Emma destaca:

“Després, el que em va cridar l’atenció a continuació va ser la veritable necessitat d’aquesta pel·lícula, la manera com parlem sobre el plaer o la vergonya”

“Si aneu al camp al Regne Unit, a Alemanya o a França, i pregunteu a aquestes dones grans que estan assegudes als seus porxos al sol: ‘Quants orgasmes has tingut?’, us sorprendrien les respostes”

“Esperem que generi molta conversa sobre la intimitat, el que realment és, el que és el plaer, el que és la vergonya,…”

Més sobre sexualitat a 3Peusdegat AQUÍ.

Deixa un comentari