La nació de les plantes

La nació de les plantes

“La nació de les plantes”, Stefano Mancuso. Un llibre que explora el món vegetal per imaginar el futur de la humanitat.

Si el regne vegetal fos una nació, les normes que el governarien serien completament diferents de les nostres.

Observant la Nació de les plantes, podem dur a terme una autèntica revolució copernicana que salvaguardi i difongui la vida dels vius i de les generacions futures.

El darrer llibre del Director del Laboratori Internacional de Neurobiología Vegetal de l’Universitat de Florencia

“Estic molt convençut que el problema principal per al nostre futur és comprendre que l’home no és el centre de la vida”.

“Les plantes utilitzen un sistema completament diferent. En comptes de competir cooperen.”

“La seducció forma part de no poder-se desplaçar. Imagini ser una planta. No es pot moure, donar voltes. I és part d’una xarxa d’éssers vivents, necessita altres plantes entorn i convèncer animals perquè facin coses per elles, moure el pol·len, menjar els fruits i distribuir les llavors. Com els convencen? No a través de la força, com fan els animals, sinó a través de la seducció. Els colors, les olors, les formes. D’alguna manera, la bellesa. La manera en què les plantes convencen els altres éssers vivents. La frase de Dostoievski “La bellesa salvarà el món” és certa. Les plantes fan servir la bellesa per salvar el seu món. I aquesta podria ser una altra gran lliçó per a nosaltres. “

El 19 de Març, amb motiu de la publicació del llibre, estava previst que impartís la conferencia “Futur vegetal” al CCCB, però el Covid va impedir la seva presencia a Barcelona i finalment aquesta es va retransmetre en streaming sense públic presencial.

Futur Vegetal

Podeu llegir aquí l’entrevista que li varen fer a La Vanguardia el juny d’aquest any (2020). (altres llibres d’en Stefano Mancuso)

Deixa un comentari