La doctrina de las pelotas asesinas

La doctrina

“La doctrina de las pelotas asesinas”, un curtmetratge que es una reconstrucció a manera de paròdia dels fets denunciats pel Sindicat Unificat de Policia en una carta adreçada al Ministre de l’Interior de l’Estat espanyol el 28 de novembre del 2012.

Un grup d’agents de les unitats antiavalots de la Policia Nacional desenvolupen una pràctica de reciclatge que per a molts d’ells https://www.youtube.com/watch?v=XO1klRz3NWssuposarà un abans i un després en la seva carrera policial.

Aquest curtmetratge satíric és el resultat d’una investigació seriosa que pretén trobar explicacions davant tants casos de ferits greus en manifestacions quan els agents antiavalots dels diferents cossos policials utilitzen les pilotes de goma.

El tema ha discutir no és si la policia ha de pegar o no, ni si la policia ha de disparar bales de goma o projectils de foam o no,… el tema ha discutir es si la policia ha de respectar la llei o no i si ha de fer-ho d’acord al que defineixen el protocols,….. o potser es que els protocols no son els que creiem que se suposa que son?

Per cert, al meu poble cada cop es més habitual veure com els vehicles que escombren els carrers ho fan contra direcció, com els carters circulen per les voreres repartint les cartes sense baixar de les motoretes i com mossos i policies locals aparquen els seus vehicles en guals o la gespa de zones verdes,…. portar un escut dibuixadet al vehicle (o a l’uniforme) sempre ha tingut com a efecte secundari engreixar l’ego, però ara, a més, semble que hi ha molts que creuen que es una carta blanca per saltar-se normes i lleis. Molts servidors públics (no tos, no tots…) tenen tendència a oblidar que haurien de tenir una mica més de respecte per els que els hi paguem el sou.

Deixa un comentari