Recuerdos de un jardinero inglés

Recuerdos de un jardinero ingles

Si es cert que “un llibre és com un jardí que es duu a la butxaca”, aquest, “Recuerdos de un jardinero inglès” fa realitat com cap altre el proverbi àrab.

Un llibre tranquil sobre el pas del temps, un repàs biogràfic a la vida del Sr. Pinnegar, el protagonista, un jardiner anglès enamorat de la seva feina, pacient, tenaç, i que es símbol d’una manera d’entendre la vida. Com diu a la contraportada, “En un jardí no es pot estar enfadat molt temps”.

Algunes cites del llibre:

“Per a ell tots les males herbes eren flors, mentre que per als grangers totes les flors eren males herbes.”

“La jardineria pot ser l’ocupació més exasperant del món, però dóna tant com exigeix, ni més ni menys.”

“L’amor, com el xarampió, pot ser desagradable mentre dura, però vacuna a la víctima contra posteriors atacs.”

“Li havien ensenyat a nedar llançant-ho a l’aigua a la part més fonda, com qui diu, i el senyor Pinnegar va anar així desenvolupant a poc a poc un talent natural per dir el que pensava amb les menys paraules possibles.”

“Però no havia de haver-se preocupat. No era probable que el senyor Pinnegar oblidés a l’encantadora i riallera senyoreta del concurs de flors que li havia donat la seva primera oportunitat. Ell era seu, per sempre més.”

“És curiós, va pensar el senyor Pinnegar, com es deixa un acovardir per coses petites únicament perquè no les ha fet abans.”

“Va començar a sentir una ferotge ressentiment contra totes les coses i totes les persones implicades en aquest absurd afany de destrossar la bellesa del món que ell havia conegut.”

Deixa un comentari