Ancient Trees

Ancient Trees
Ancient Trees

Ancient Trees, Portraits of time es un llibre que Beth Moon va trigar 14 anys a fer fotografiant arbres de entre centenars i milers d’anys, cercant i documentant-se per trobar el millor moment per capturar les imatges.

Moon és una fotògrafa autodidacta amb interessos en els processos d’impressió alternatius. Per la major part del seu treball avui dia empra el mètode platí-paladi de Mike Ware d’impressió que va aprendre mentre vivia a Anglaterra.

“Els criteris que utilitzo per a l’elecció dels arbres són bàsicament tres: l’edat, el immensa grandària o la història notable. investigo dels llocs per un seguit de mètodes, llibres d’història, llibres, registres botànics d’arbres, articles de premsa i informació d’amics i viatgers.”

Moon, que feia fotografies des dels anys noranta, es va entusiasmar amb els arbres com a tema quan es va adonar que alguns dels exemplars més antics existien des de fa més de 4.000 anys.

En alguna muntanya de el Bosc Nacional d’Inyo, a l’est de Califòrnia, viu Matusalem, un pi de 4.848 anys. No està permès publicar fotos d’ell ni revelar la seva ubicació exacta, per protegir-lo de actes vandàlics. El teix de Fortingall, a Escòcia, té 5.000 anys; 4.000 el xiprer de Abarkuh, a l’Iran; 3.600 un làrix mil·lenari a Xile. Les xifres sobre arbres són així de escandaloses. No hi ha un altre ésser viu més vell ni un altre més alt.

Sovint sento admiració, i una gran estima per molts aspectes de la natura, així que potser aquesta emoció és el que intento capturar i traduir. No vull simplement documentar, sinó en canvi registrar la bellesa i entusiasme que sento cap al subjecte a el qual estic fotografiant.

El llibre s’ha editat en anglès i francès, podeu llegir més al respecte en aquesta ressenya de The Atlantic, o bé en aquest altre del blog de Domenechmilan.com amb enllaços a la seva pròpia web i on trobareu altres series de imatges igualment espectaculars.

Nardo-1
Nardo-1

Més sobre fotografia a 3peusdegat.

Deixa un comentari