El país donde florece el limonero

El pais donde florece

Un parell de cites del llibre (la primera sobre la recepta a aplicar a un llimoner que no doni fruits):

” … me encantó esta historia porque coincidía exactamente con las instrucciones que daba Ibn al-Awam en su tratado de agricultura del siglo XII. […] – que dos hombres portando un hacha se aproximen al árbol y que uno de ellos diga: “vamos a cortar este árbol”, mientras el otro le suplica que no lo haga […]Luego, el primero debe decir: “Pero si no da fruta”, a lo que el otro responderá: “Lo hará este año, y si no, eres libre de hacer lo que te plazca“….”

“la deliciosa taronja sanguina, impossible d’oblidar per a qui l’ha provat. El color gerd fosc de la seva polpa es deu a una diferència de temperatura de deu graus entre el dia i la nit. S’estan intentant aconseguir taronges sanguines sense necessitat d’aquesta variació tèrmica perquè el seu consum pot ser determinant en el tractament de l’obesitat.”

Un llibre d’Història, d’Art, de gastronomia i de botànica, de paisatgisme, d’agricultura, de literatura, de religió i de ciència. Parla de pasta, de sorbets, de pastissos i de còctels. De viatges per Itàlia, de la seva gent i de les seves festes. Una invitació a conèixer Itàlia a través de les taronges, les llimones, la bergamota, els chinotti, les mandarines i els poncems.

Podeu trobar una resenya complerta aquí i més histories sobre fruites i plantes a la secció de Llibres Verds.

Deixa un comentari