Hedgehog in the Fog (L’eriçó a la boira)

“Hedgehog in the fog” es una encisadora animació d’en Yuri Norstein del 1975, adaptació de la novel·la homònima de Serguei Kozlov, guionista de la pel·lícula. Guanyadora de molts premis internacionals i declarada al 2003 pel jurat internacional de cinema a Tòquio com la millor pel·lícula d’animació de tots els temps. Un senzill conte infantil d’evident caire existencial i metafòric descrita per en Hayao Miyazaki, el gran animador japonès, com la seva pel·lícula d’animació favorita.

L'eriço a la boira

Norstein demostra que en onze minuts de metratge es pot fer una veritable obra mestra, fruit d’un treball artesanal realment acurat i d’una tendresa sorprenent. “L’estil d’explicar històries i d’il·lustració d’en Norstein és terrenal i ric en símbols que són bells per si mateixos, però s’intueix que hi ha molt més amagats darrere d’ells.”

KinoKlassika


Aparentment un conte infantil, es tracta d’una història de superació personal on l’afany de coneixement és capaç de superar la por al desconegut. El seu passeig perdut a la boira es converteix en un viatge iniciàtic on la música de Mikhail Meyerovich descriu els estats d’ànim del protagonista fins retrobar-se amb el seu amic, ja transformat després de seva fantàstica experiència.


Podeu trobar una ressenya de la pel·lícula i més informació sobre l’autor a KinoKlassica des d’on es possible descarregar-la en format PDF

“A mesura que la pel·lícula culmina amb la ment del petit eriçó atret inexorablement cap al cavall blanc, se’ns recorda la noció agredolça de l’enyorança i la qualitat intocable i efímera de les nostres obsessions. En poques paraules, Hedgehog in the Fog capta l’essència de la malenconia. Potser és un testimoni de la pròpia filosofia de Norstein, que el propòsit de l’art hauria de ser permetre a la gent «El treball d’un artista ha de permetre que les persones experimentin la vida encara sense viure. Això és el més significatiu que podem obtenir de l’art ».».”

De la pel·lícula existeix també un conte il·lustrat (disponible pels canals habituals) i a més reproduccions de les il·lustracions en alta qualitat, llibres, tasses etc., via la web del Norstein Estudio .

Hedggehog in the fog

No deixeu de visitar la secció de Curtmetratges de 3peusdegat

Deixa un comentari