Ken Robinson

Sir Ken Robinson

El passat 21 d’agost, als 70 anys, ens va deixar Sir Ken Robinson, escriptor, conferenciant i assessor internacional sobre educació britànic, considerat un expert en assumptes relacionats amb la creativitat, la qualitat de l’ensenyament, la innovació i els recursos humans.

Al 2006, feia una xerrada a TED, resumint el conegut com a ‘Informe Robinson” (Tots els nostres futurs: La Cultura de la Creativitat i l’Educació), una investigació de 1999 patrocinada pel llavors ministre d’Educació i Ocupació de Regne Unit.

De l’informe en va fer un excepcional resum en una de les seves mes brillants i recordades xerrades a TED, “Maten les escoles la creativitat?” que fou la xerrada més vista de la historia a TED amb 66,3 milions de visionats i que havia estat traduïda (2017) a 62 idiomes.

Reflexa de les lliçons que es poden extreure la xerrada es l’anècdota que explica d’una nena dibuixant en un full de paper a la que la professora li pregunta què és. La nena diu que un retrat de Déu i la professora li respon que ningú sap quin aspecte té Déu. “Ho sabran d’aquí a un minut doncs”, respon la nena.

Els nens arrisquen, no tenen por d’equivocar-se” … i com ens diu Kathrin Schultz a “Being Wrong” : “Si no estàs obert a equivocar-te mai se’t passarà pel cap res d’original”.

Com va dir Picasso: “Tots els nens neixen artistes“, i una altre lliçó, potser la principal preocupació de Robinson: “el sistema educatiu no està concebut per a les intel·ligències que surten de carril previst”.

Cap millor homenatge que recordar-la ara:

Podeu veure la segona part de la conferencia, 4 anys mes tard, a aquest enllaç de Youtube, i d’en Ken Robinson podeu veure també a 3peusdegat l’entrada “Canviant els paradigmes” sobre la necessitat d’integrar les arts en l’educació i el com donar resposta a les necessitats educatives actuals, que varem publicar fa uns mesos:

"Canviant els paradigmes"

Deixa un comentari