Los violentos de Kelly

Kellys Heroes

Segons Eastwood, ‘Los violentos de Kelly’ podria haver estat una de les millors pel·lícules bèl·liques de la història. El guió inicial tenia un marcat caràcter antibèl·lic, i reflexionava sobre l’autodestrucció de l’ésser humà, amb una gran càrrega irònica. Però els estudis volien un film bèl·lic ple de seqüències d’acció. Tot i que Eastwood va intentar fer veure als productors que amb aquest punt de vista el film guanyaria moltíssim, a la sala de muntatge van passar olímpicament d’ell, cosa que va fer mai tornés a tractar amb un productor i va prendre la determinació de potenciar la seva productora, la Malpaso, per no haver de tractar amb cap productor curt de vista i posseir el control absolut de les seves pel·lícules.

Malgrat que el muntatge va suavitzar la crítica i va intensificar el to còmic intranscendent, va mantenir l’ironia i encara és possible apreciar la desesperació d’algun dels personatges així com la idiotesa supina dels alts comandaments. Veure la critica completa de la peli Aquí (amb spoilers inclosos)

Donald Shuterland

Durant el rodatge de l’film, Donald Sutherland, va caure tan greument malalt que es va creure que no sobreviuria. Va entrar en coma, i ell mateix assegura que “El moment més dur va ser sentir com el productor de la pel·lícula i dos dels seus socis financers estaven elaborant una carta per a la meva dona, a la qual li escrivien que no vingués a l’hospital, perquè enviarien el meu cadàver a Londres quan morís “. Encara que no va ser aquest l’únic ensurt per a l’actor canadenc, ja que un cop recuperat, va rebre un telegrama des dels Estats Units on li informaven que la seva dona Shirley Douglas, havia estat arrestada per comprar granades de mà per als Panteres Negres.

“Los violentos de Kelly” va servir d’inspiració per la pel·lícula de David O.Russell “Tres Reyes” amb George Clooney, on l’or, en lloc d’Alemany passa a ser Iraquia

Dues frases de la pel·lícula que van fer historia: “… De Gaulle? Però si ni tan sols ha estat en aquesta guerra…” , “que és un heroi ?, un heroi és un entrepà de carn picada “.

No deixeu de visitar la secció de pel·lícules bèl·liques de 3Peusdegat i per qui vulgui aprofundir fins els mes petits detalls de la peli el podcast del programa que li va dedicar “Luces en el Horizonte

Deixa un comentari