La panxa de la ignorància

Article Original:

The Pot-Belly of Ignorance

“El que mengeu genera marca una diferència enorme en el funcionament òptim del vostre cos. I el que llegiu i allò al que dediqueu temps a aprendre afecta de manera equivalent a l’eficàcia amb que la vostra ment funciona. Cada cop més, ens omplim el cap amb titulars sensacionalistes i cites curtes, l’equivalent mental de la brossa. Al llarg d’un dia o fins i tot d’una setmana, els canvis, com els de la nostre panxa, gairebé no es noten. Tanmateix, si ampliem la línia de temps a mesos i anys, ens trobem davant d’una realitat preocupant i mirant cap avall, ens trobarem amb la panxa de la ignorància.

Si mireu la vostra ment com si fos una biblioteca, us haurien de preocupar tres coses:
– La informació que emmagatzemeu: la seva exactitud i rellevància;
– La vostra capacitat per trobar / recuperar aquesta informació sota demanda; i
– Finalment, la vostra capacitat per utilitzar aquesta informació quan la necessiteu, és a dir, quan voleu aplicar-la.

No té cap sentit tenir un dipòsit de coneixement si no podeu trobar i aplicar el seu contingut. La majoria de la gent no acaba de entendre importància de discriminar amb què estan alimentant  la “biblioteca de la seva ment”. Com diu la dita, “Escombraries entren, escombraries surten”.

Les nostres ments, com qualsevol eina, han de ser optimitzades.

El nostre cervell no és estúpid.  Aquesta és una de les raons per les quals la gent llegeix un article i no recorda haver-lo llegit. El seu cervell va determinar que es tractava d’escombraries i posteriorment es va desfer d’ell en lloc d’emmagatzemar-lo. I això suposa un elevadíssim cost d’oportunitat: el temps és limitat, podríeu haver-lo gastat amb més prudència perquè durant dies i setmanes això no serà un gran problema, però amb els anys i les dècades es converteix en un enorme problema… “

Llegiu l’article complert AQUÍ i consulteu en aquest enllaç la resta d’articles Sobre el Llegir

Deixa un comentari